Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 12:58

Μελιτζανόπιτα στριφτή

ΥλικάΓια 1 ταψί 28 - 30 εκ.Για την πίτα:1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει συνήθως 10 - 11 φύλλα)1 φλιτζάνι (200 ml) ελαιόλαδο, για το άλειμμα1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα2 κουτ. σούπας παπαρουνόσποροι ή σουσάμι (απλό ή μαύρο – θα τα βρείτε στα μπαχαράδικα και…
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά…
ΥλικάΓια 4 άτομα400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο200 ml λευκό γλυκό κρασί2 μεγάλα ματσάκια ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), καθαρισμένη, πλυμένη, στεγνωμένη και ψιλοκομμένη200 ml γάλα 1,5% λιπαρά1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο ανθότυρο, λιωμένο με ένα πιρούνιαλάτι, ανάμεικτα φρεσκοτριμμένα πιπέριαΕκτέλεσηΒράζω τα…
Το καλοκαίρι καλωσορίζει και φέτος το αγαπημένο στέκι των Αθηναίων "Island Club Restaurant" στην Βάρκιζα με ένα opening party την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 21:30 το βράδυ. Χαλαρώστε απολαμβάνοντας το ποτό ή το φαγητό σας σε ένα μαγικό περιβάλλον που σας ταξιδεύει στις Κυκλάδες. Η πανέμορφη θέα και ο θαλασσινός…
Για 1 ορθογώνιο ταψί 40-30 εκ.Για την πίτα2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας75 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού, για το άλειμμα3 κουτ. σούπας σουσάμιΓια τη σιμιγδαλόκρεμα1 λίτρο φρέσκο γάλα100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι30 γρ. βούτυρο αγελαδινό250 γρ. καλής ποιότητας κασέρι, τριμμένο1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικόελάχιστο μοσχοκάρυδο, τριμμένοαλάτι, φρεσκοτριμμένο…