Υλικά Για 1 ταψί 26 cm Για την πίτα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλιτζάνι γάλα 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη γέμιση 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα,…
Υλικά για 12 ταρτάκια Για τη ζύμη 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο ½ κουτ. γλυκού αλάτι ⅓ φλιτζ. τσαγιού κυβάκια από βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), παγωμένα 2 κουτ. σούπας κρύο νερό Για τη γέμιση 1 αυγό, καλά χτυπημένο με 1/2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι 1 φλιτζ.…
ΥλικάΓια 4 μερίδες400 γρ. παπαρδέλες3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο1½ φλιτζάνι ανθότυρο, κομματιασμένο με ένα πιρούνι2 κουτ. σούπας μουστάρδα1 φλιτζάνι φρέσκο γάλααλάτιχονδροτριμμένα ανάμεικτα πιπέριαΕκτέλεσηΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω…
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:27

Ανοίγει το Inbi στη Costa Navarino

Την Τετάρτη 16 Απριλίου ανοίγει τις πόρτες του το Ιαπωνικό εστιατόριο Inbi στη Costa Navarino και υπόσχεται για άλλη μια χρονιά να σας ταξιδέψει στις πιο όμορφες γεύσεις της Ιαπωνίας. Το Inbi είναι ένα Ιαπωνικό fusion εστιατόριο που προσφέρει στους επισκέπτες του, μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, γεύσεις εξαιρετικές…
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:08

Σαρλότ με φράουλες

Υλικά Για το σιρόπι 100 γρ. ζάχαρη 100 ml νερό 80 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους και πολτοποιημένες στο μπλέντερ Για τη γέμιση 600 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους 100 γρ. ζάχαρη 3 κρόκοι από βιολογικά αυγά 330 ml κρέμα γάλακτος 5 φύλλα…