Υλικά Για το ζυμάρι ελιόπιτας: 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 10 μεγάλες ελιές μαύρες, απυρήνωτες και ψιλοκομμένες 1 αυγό χτυπημένο 1 κρόκο αυγού 3 κ.σ. ελαιόλαδο λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας Για τη γέμιση: 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης χωρίς σπόρους, κομμένες στα τέσσερα 200…
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2014 13:08

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο

Υλικά · 2 πράσα ψιλοκομμένα · 3 κ.σ. βούτυρο · 3 κ.σ. αλεύρι · 750 ml ζωμός κότας (ζεστός) · 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψητό ή βραστό · 200 γραμμ. λαζάνια · 1 πρέζα μοσχοκάρυδο · 1 φλ. τσαγιού πικάντικη γραβιέρα · αλάτι Εκτέλεση Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να…
Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 12:27

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Υλικά Για τη βάση: 125 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο 4 κ.σ. κακάο 200 γραμμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ 4 κ.σ. κονιάκ Για το παγωτό: 250 γραμμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί 400 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα 1 …
Το πρώτο του βιβλίο του Τάσου Αντωνίου με τίτλο «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές που ζουν μακριά από την κουζίνα του σπιτιού τους και θέλουν να μαγειρεύουν οι ίδιοι . Τον Τάσο Αντωνίου πολλοί τον γνωρίζουν…
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 09:03

Τυρομπουγάτσα με λιαστές ντομάτες

ΥλικάΓια 1 ταψί 26 cm Για την πίτα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλιτζάνι γάλα 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη γέμιση 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα, ζεστό…