Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 11:52

Μπέργκερ σπιτικά

Υλικά40 ml ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδου (ή λιγότερες), ψιλοκομμένες600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση άπαχος (από νουά ή τρανς)400 γρ. κιμά χοιρινός, από κιλότο ή στρογγυλό4 φέτες χωριάτικο ψωμί (την ψίχα μόνο), κατά προτίμηση μπαγιάτικες, μουσκεμένες για 2 - 3 λεπτά σε νερό και καλά στυμμένες με το χέρι1 κουτ. σούπας…
Το δανέζικο εστιατόριο Noma ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περσινό νικητή, το ισπανικό εστιατόριο El Celler De Can Roca. Το Noma του 36χρονου σεφ Ρενέ Ρεντζεπί με τη νέα σκανδιναβική κουζίνα του κατέκτησε τον περιλάλητο τίτλο που εγγυάται στο εστιατόριο φήμη και μια μεγάλη…
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 12:42

Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι

Υλικά Για 6 - 8 κομμάτια12 φύλλα κρούστας (θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο) 100 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά Για τη γέμιση 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. κατίκι 250 γρ. κατσικίσια «φέτα» (δηλαδή λευκό τυρί άλμης)…
Όταν σκέφτεστε ένα παραδοσιακό κελάρι κρασιού, φαντάζεστε έναν σκοτεινό, υπόγειο χώρο, ήσυχο και λιτό, γεμάτο σκονισμένα μπουκάλια με κρασί που ωριμάζει αργά. Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε! Η σύγχρονη έννοια της αποθήκευσης του κρασιού αλλάζει δραματικά, με τους συλλέκτες και τους πωλητές να βρίσκουν τους πιο ευφάνταστους και τολμηρούς…
Το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ υποδέχεται και φέτος το Άγιο Πάσχα με την προσθήκη πιάτων από την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα, τα οποία θα προσφέρονται στο Olive Garden το βράδυ της Ανάστασης και στη La Brasserie ανήμερα το Πάσχα. Γιορτάστε το Άγιο Πάσχα στο κέντρο της πόλης, με τιμές που εκπλήσσουν! ΑΝΑΣΤΑΣΗ –…