Για 1 ορθογώνιο ταψί 40-30 εκ.Για την πίτα2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας75 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού, για το άλειμμα3 κουτ. σούπας σουσάμιΓια τη σιμιγδαλόκρεμα1 λίτρο φρέσκο γάλα100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι30 γρ. βούτυρο αγελαδινό250 γρ. καλής ποιότητας κασέρι, τριμμένο1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικόελάχιστο μοσχοκάρυδο, τριμμένοαλάτι, φρεσκοτριμμένο…
ΥλικάΓια 4 άτομα 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ. 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε μικρά κυβάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας κάρι απαλό, σε σκόνη 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ρύζι μπασμάτι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι…
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 11:52

Μπέργκερ σπιτικά

Υλικά40 ml ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδου (ή λιγότερες), ψιλοκομμένες600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση άπαχος (από νουά ή τρανς)400 γρ. κιμά χοιρινός, από κιλότο ή στρογγυλό4 φέτες χωριάτικο ψωμί (την ψίχα μόνο), κατά προτίμηση μπαγιάτικες, μουσκεμένες για 2 - 3 λεπτά σε νερό και καλά στυμμένες με το χέρι1 κουτ. σούπας…
Το δανέζικο εστιατόριο Noma ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περσινό νικητή, το ισπανικό εστιατόριο El Celler De Can Roca. Το Noma του 36χρονου σεφ Ρενέ Ρεντζεπί με τη νέα σκανδιναβική κουζίνα του κατέκτησε τον περιλάλητο τίτλο που εγγυάται στο εστιατόριο φήμη και μια μεγάλη…
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 12:42

Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι

Υλικά Για 6 - 8 κομμάτια12 φύλλα κρούστας (θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο) 100 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά Για τη γέμιση 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. κατίκι 250 γρ. κατσικίσια «φέτα» (δηλαδή λευκό τυρί άλμης)…