Για άλλη μια χρονιά δόθηκαν τα βραβεία γαστρονομίας των Χρυσών Σκούφων χθες βράδυ στο Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία". Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Έκτωρ Μποτρίνι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κρατά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια…
Υλικά Για το μπράουνι200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια130 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + 10 γρ. επιπλέον, για το ταψί150 γρ. ζάχαρη1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςελάχιστο αλάτι100 γρ. καρυδόψιχα,…
Κι από Μάρτη καλοκαίρι για τους Βρετανούς που ήδη ονειρεύονται τη χαλάρωση το ηλιοβασίλεμα με ούζο και μεζέ δίπλα στο κύμα, στέλνοντας τις προτάσεις τους από την εμπειρία των διακοπών τους, στα νησιά και όχι μόνο.Μία από τις κορυφαίες βρετανικές εφημερίδες, προσκαλεί τους αναγνώστες της να γράψουν τη γνώμη τους…
ΥΛΙΚΑ Για 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ. 200 ml νερό 7 - 8 καρφάκια γαρίφαλου 1 ξυλάκι κανέλας ξύσμα και χυμός από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα (σκόνη) 400 ml ελαιόλαδο 2½ φλιτζάνια πετιμέζι 1 σφηνάκι τσικουδιά (ή τσίπουρο) 2 κουτ. σούπας σουσάμι…
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 11:59

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 2 φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας με 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, λίγη πάρικα (ή ξύσμα λεμονιού) και ψιλοκομμένο άνηθο.ΥΛΙΚΑ •…