Συνέντευξη στον Γιάννη Παναγόπουλο Ντίνα Νικολάου "Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την…
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 13:27

Μακαρονάδα Με Κοτόπουλο Και Τζίντζερ

Παράξενοι και πρωτότυποι συνδυασμοί, αρώματα που δεν τα έχεις συνδυάσεις ποτέ έτσι μεταξύ τους, σε μια υπέροχη και απίστευτα ελαφριά μακαρονάδα που μου έφτιαξε η Μάρω Φασουλή. Υλικά για 2 άτομα 250 γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό) 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές σουσάμι για το πανάρισμα 5 ντοματίνια κομμένα…
Το ατμοσφαιρικό Olive Garden, στο rooftop του ξενοδοχείου TITANIA, φοράει τα γιορτινά του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και υποδέχεται τους ερωτευμένους της Αθήνας με έναν μοναδικό συνδυασμό που περιλαμβάνει μενού 5 πιάτων, ζωντανή μουσική και τραγούδι με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και την φωτισμένη Αθήνα. Ο Chef de…
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 14:20

Ελιόψωμο ολικής άλεσης με μπέικον

• Για 2 καρβέλια • 200 ml χλιαρό νερό • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά • 300 γρ. αλεύρι σκληρό, σταρένιο, για ψωμί • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 100 γρ. ελιές Καλαμών (ή πράσινες ή άλλες της αρεσκείας μας),…
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 13:47

Κοτόπουλο με Σαμιώτικο Κρασί

Όλη η μαγεία αυτού του κοτόπουλου είναι η απλότητά του. Το άρωμα του καλού βούτυρου, η διακριτική γλύκα και το άρωμα από μοσχάτο σταφύλι και ήλιο που αφήνει το σαμιώτικο κρασί. Γρήγορο και εύκολο, αφήνει έναν απόηχο από "υψηλή" γεύση, μεγάλης γαστρονομίας.Υλικά για 4-5 άτομα1 κοτόπουλο (βιολογικό κατά προτίμηση) κομμένο…