Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 14:04

Πανακότα με γρανίτα λεμόνι

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Χρόνος προετοιμασίας: 30΄Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες Υλικά για 6 ποτήρια Για την πανακότα 900 ml κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες 150 γρ. ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνης Για τα τη γρανίτα λεμόνι 300 γρ. λεμόνι 200 γρ νερό 300 γρ ζάχαρη Ξύσμα από ένα λεμόνι Εκτέλεση 1. Φτιάξτε…
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 13:32

Μουσικές βραδιές στο Sale e Pepe

Βραδιές Musica di Vina εγκαινιάζει το ιταλικό εστιατόριο Sale e Pepe κάθε Πέμπτη και για όλο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η νέα αυτή σειρά μουσικών εκδηλώσεων που ξεκινά το Sale e Pepe και ο ιδιοκτήτης του, Ivan Ottaviani, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κύκλων γευσιγνωσίας που διοργανώνει και περιλαμβάνουν μενού…
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 13:40

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι και με κακάο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ Για 10-12 μερίδεςΧρόνος παρασκευής: 1 ώραΥΛΙΚΑ :ΜΕΙΓΜΑ Α’ 5 αυγά150 γρ. καρύδια, μόνο την ψίχα, προσεκτικά καθαρισμένα70 γρ. ζάχαρη κρυσταλική50 γρ. φρυγανιά20 γρ. κακάο4 γρ. κανέλλα σκόνη2 γρ. γαρύφαλλο σκόνη25 ml κονιάκΞύσμα 1 πορτοκαλιού, αφού το πλύνουμε καλά ΜΙΓΜΑ Β’ (σιρόπι) 750 ml νερό500 γρ. ζάχαρηΛίγη…
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 10:29

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα!

Για 10η συνεχή χρονιά διοργανώνονται "Τα ΒορΟινά" στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Πρόκειται για την ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων που διοργανώνεται από την ένωση οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος.Μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα…
Στα 5 κορυφαία εστιατόρια μουσείων στον κόσμο κατατάσσει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Καναδά "Toronto Star", το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η εφημερίδα αναπαράγει ρεπορτάζ από το www.virtual.com με τίτλο «Εστιατόρια Μουσείων: Οι κορυφαίοι προορισμοί για φαγητό», το οποίο κατατάσσει το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης ανάμεσα σε…