Πέμπτη, 29 Μαϊος 2014 13:11

Red Velvet Cake

Υλικά465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 169 γρ. ανάλατο βούτυρο 460 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής3 κ.σ. κακάο 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας1 1/2 κ.γλ. αλάτι368 γρ. ξινόγαλο 1 1/2 κ.γλ. μηλόξιδο1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδαΓια το γλάσο κρέμας τυριού:454 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο και…
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 13:08

Γαλατόπιτα

Υλικά2 λίτρα φρέσκο γάλα 1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη φλούδα λεμονιού 2 βανίλιες 4 αυγά 2 κ.σ. βούτυροΓια το γαρνίρισμα3 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. κανέλαΕκτέλεση1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε…
Υλικά4 φύλλα κρούστας1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο250 γραμμ. τυρί κρέμα1 κ.σ. ζάχαρη άχνη250 γραμμ. κρέμα γάλακτος1 μπαστουνάκι βανίλια1 πορτοκάλι (ξύσμα)λίγη άχνη για το γαρνίρισμαλίγα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμαΓια τη σάλτσα βύσσινο 300 γραμμ. βύσσινα καθαρισμένα50 γραμμ. ζάχαρη2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι1 κ.σ. κονιάκ1 κ.γλ. κορν φλάουρΕκτέλεσηΣχίζουμε τη βανίλια και την…
Το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις,…
Έναν ολόκληρο μήνα (21/5-21/6/2014) γεμάτο με γεύσεις και αρώματα Γαλλίας θα απολαύσουν όσοι συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ γαλλικής Γαστρονομίας.Από το ανοιξιάτικο πικ νικ και την τραγανή μπαγκέτα, το χαλαρωτικό απεριτίφ μετά τη δουλειά μεταξύ φίλων ή τα ανεπιτήδευτα μενού των μικρών μπιστρό έως τα βραβευμένα της εστιατόρια, η γαλλική γαστρονομία…