Για 3η συνεχόμενη χρονιά το ξενοδοχείο Titania διοργανώνει Φεστιβάλ-Θεσμό για την Ελληνική γαστρονομία, “Made In Greece”. Το μενού του φεστιβάλ βασίζεται εξ ολοκλήρου σε φρέσκα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τις 18 Ιουνίου και κάθε βράδυ, απολαύστε καλοκαιρινές βραδιές στο Olive Garden Restaurant & Bar, την πιο όμορφη…
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 13:35

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας

Για 6 άτομα Για το σιρόπι 150 ml νερό 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα (σε φυτώρια), κομμένα σε λεπτές λωρίδες φλούδα από 2 ακέρωτα και βιολογικά ποροκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, το οποίο κόβουμε…
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 11:39

Παρφέ μαντολάτο

Υλικά Για 8-10 μερίδες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό 200 γρ. ζάχαρη 6 ασπράδια από βιολογικά αυγά 300 γρ. μαντολάτο, σπασμένο σε μικρά κομμάτιαΕκτέλεσηΠαίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή φόρμα για τερίνα) και την ντύνω εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη…
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 11:27

Το Βαρούλκο έδεσε στον Πειραιά!

Με το σύνθημα “Απλά το Μεσημέρι, Κλασικά το Βράδυ” μας υποδέχεται ο Λευτέρης Λαζάρου στο ανανεωμένο Βαρούλκο στον Πειραιά. Το σύνθημα σημαίνει ότι το μεσημέρι μπορείτε να γευτείτε διάφορους θαλασσινούς μεζέδες ενώ το βράδυ τα πιάτα μετατρέπονται σε έργα τέχνης φτιαγμένα με τους νόμους της σύγχρονης γαστρονομίας. Χταπόδι με μαυρομάτικα…
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 10:45

Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Υλικα 750 γραμμ. άπαχο γιαούρτι 75 ml θυμαρίσιο μέλι 150 γραμμ. ψιλοκομμένα καρύδια 2 κ.σ. τρίμματα σοκολάτας Εκτέλεση Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και τη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή ή το παγώνουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει…