Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 13:20

Τούρτα μπανόφι

ΥλικάΓια τη βάση:250 γραμμ. σοκολατένια μπισκότα100 γραμμ. βούτυροΓια την κρέμα:3 μπανάνες ώριμες1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)1 κ.σ. κακάο300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαράΞύσμα σοκολάταςΕκτέλεσηΧτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε…
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 09:18

Σπιτικές γρανίτες

Η γρανίτα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση! Δροστική, υγιεινή και με ελάχιστες θερμίδες, μας δίνει τη λύση όταν θέλουμε απεγνωσμένα κάτι παγωμένο, εκείνες τις στιγμές που ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μπορεί να μας δροσίσει. Η γρανίτα, γνωστή κι ως γρανίτα σιτσιλιάνικη (granita siciliana) αφού κατάγεται από την Σικελία, είναι…
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 09:14

Κοκτέιλ ρόδι και μανταρίνι

Υλικά 100 ml χυμό ροδιού 150 ml χυμός μανταρινιού 2 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού 20 ml limoncello 250 ml σαμπάνια, κρύα 2 κουτ.σούπαςζάχαρη Εκτέλεση Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τους χυμούς ροδιού, μανταρινιού, λεμονιού με το limoncello. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Για 2…
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 11:13

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού

Συνταγή & φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης Υλικά 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού 10 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα φουντουκιού με το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα μοιράζουμε στα βάζα. Στη …
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το ξενοδοχείο Titania διοργανώνει Φεστιβάλ-Θεσμό για την Ελληνική γαστρονομία, “Made In Greece”. Το μενού του φεστιβάλ βασίζεται εξ ολοκλήρου σε φρέσκα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τις 18 Ιουνίου και κάθε βράδυ, απολαύστε καλοκαιρινές βραδιές στο Olive Garden Restaurant & Bar, την πιο όμορφη…