Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 11:07

Σοκολατένια μάφινς

Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 3 κ.σ. γεμάτες κακάο 1/2 φλ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο-κρύο 1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο 2 αυγά χτυπημένα 1 πρέζα αλάτι λίγα χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας για γαρνίρισμα 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη Για το γλάσο 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 κ.σ. βούτυρο…
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 12:45

Kέικ καραμέλας

Για το κέικ:200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. βανίλια ¼ κ.γ. αλάτι112 γρ. βούτυρο 135 γρ. ζάχαρη3 αυγά56 γρ. γάλα πλήρεςΓια το γλάσο καραμέλας:226 γρ. βούτυρο453 γρ. καστανή ζάχαρη1/4 κ.γλ αλάτι2/3 φλιτζ. γάλα εβαπορέ250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιαςΕκτέλεσηΓια το κέικ: Σε…
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 12:29

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

 Υλικά500 γραμμ. ταλιολίνι ή άλλο πλακέ και λεπτό ζυμαρικό 10 γραμμ. (1 φακελάκι) αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη 500 γραμμ. διάφορα μανιτάρια (ασπρομανίταρα, πλευρότους, πορτομπέλο) 2 σκελίδες σκόρδο 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 250 ml κρέμα γάλακτος 1/2 φλ.…
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 12:41

Πάστα φλώρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ Χρόνος παρασκευής: 20΄ Υλικά Για τη ζύμη: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 100 γρ. μέλι 150 γρ. βούτυρο 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη ½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού…
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 00:42

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Υλικά 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο 125 γρ. βούτυρο μαλακό 100 γρ. ζάχαρη άχνη 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. κονιάκ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα Λίγο κακάο Εκτέλεση Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα…