Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 12:45

Kέικ καραμέλας

Για το κέικ:200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. βανίλια ¼ κ.γ. αλάτι112 γρ. βούτυρο 135 γρ. ζάχαρη3 αυγά56 γρ. γάλα πλήρεςΓια το γλάσο καραμέλας:226 γρ. βούτυρο453 γρ. καστανή ζάχαρη1/4 κ.γλ αλάτι2/3 φλιτζ. γάλα εβαπορέ250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιαςΕκτέλεσηΓια το κέικ: Σε…
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 12:29

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

 Υλικά500 γραμμ. ταλιολίνι ή άλλο πλακέ και λεπτό ζυμαρικό 10 γραμμ. (1 φακελάκι) αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη 500 γραμμ. διάφορα μανιτάρια (ασπρομανίταρα, πλευρότους, πορτομπέλο) 2 σκελίδες σκόρδο 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 250 ml κρέμα γάλακτος 1/2 φλ.…
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 12:41

Πάστα φλώρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ Χρόνος παρασκευής: 20΄ Υλικά Για τη ζύμη: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 100 γρ. μέλι 150 γρ. βούτυρο 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη ½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού…
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 00:42

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Υλικά 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο 125 γρ. βούτυρο μαλακό 100 γρ. ζάχαρη άχνη 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. κονιάκ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα Λίγο κακάο Εκτέλεση Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα…
Το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton παρατείνει τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού μ’ ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων. Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, πάνω από 50 παραδοσιακά, νησιώτικα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, προκειμένου να σας μυήσουν στις ιδιαίτερες γεύσεις και στα αγνά υλικά μιας…