Ευεργετική επίδραση στη στοματική υγεία έχει η μάσηση μαστίχας Χίου λόγω της αντιμικροβιακής, αντιφλεγμονώδους και αντιτερηδονικής της δράσης.
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 09:02

Ερευνητές ανακάλυψαν την «έκτη γεύση»

Οι επιστήμονες, το 2009, πρόσθεσαν στον κατάλογο των τεσσάρων γεύσεων (γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό), μία νέα, πέμπτη γεύση, η οποία πήρε το όνομα Umami.
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου διοργάνωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Οδύσσεια», η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεών της στην περιοχή Θέμπαρτον Αδελαΐδας.
Μπορεί η κοινή άποψη να είναι πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση το 2016 και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 δολ. ( ή 1,20 ευρώ).
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:37

Οι γεύσεις της Κρήτης στη ΔΕΘ

Η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» ανοίγει τις πύλες της από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ.