Ένα γαστρονομικό ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου διοργάνωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Οδύσσεια», η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεών της στην περιοχή Θέμπαρτον Αδελαΐδας.
Μπορεί η κοινή άποψη να είναι πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση το 2016 και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 δολ. ( ή 1,20 ευρώ).
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:37

Οι γεύσεις της Κρήτης στη ΔΕΘ

Η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» ανοίγει τις πύλες της από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ.
Στο Αυλωνάρι της Εύβοιας ιδρύθηκε το 2009, εν μέσω κρίσης, από τον Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον Οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου, η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem.
Μπορούν τα προϊόντα της ελιάς να προστατέψουν το ανθρώπινο σώμα από το σύνδρομο του οξειδωτικού στρες; Η απάντηση στο ερώτημα είναι καταφατική, με βάση τουλάχιστον τα αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού και του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες, σε Θεσσαλονίκη και Σαλέρνο Ιταλίας και του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Τροφίμων και Μηχανικής, του Τμήματος…