Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 14:40

Η σύγχρονη κουζίνα θα αποτελέσει κεντρικό άξονα των δράσεων του 5ου Thessaloniki Food Festival

Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα της δημιουργικής έμπνευσης των επαγγελματιών της πόλης, θα αποτελέσει φέτος τον κεντρικό άξονα των δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Thessaloniki Food Festival" που θα πραγματοποιηθούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δράσεις του 5ου Thessaloniki Food Festival θα διαρκέσουν έναν μήνα, έχουν προγραμματιστεί το διάστημα από 21 Νοεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου, και είναι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας.

Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η «Σύγχρονη Κουζίνα της Θεσσαλονίκης», που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα από 27 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου, όπου σαράντα εστιατόρια της πόλης θα επιλέξουν και θα προωθήσουν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη τοπική κουζίνα. Τα δέκα πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους θα αναδειχτούν ως τα αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με νέους σεφ της πόλης, η οποία κάθε τόσο θα εμπλουτίζεται, ενώ οι ίδιοι θα προβάλουν τη σύγχρονη τοπική κουζίνα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Επιπλέον, σεφ της Θεσσαλονίκης θα προτείνουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας και οι συνταγές αυτές θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης "Food stories No2- Σύγχρονη Κουζίνα της Θεσσαλονίκης", ενώ θα υπάρξουν και γαστρονομικές δράσεις για παιδιά σε αίθουσες σχολείων (12-13/12), αλλά και brunch με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σε συνεργασία με τους συλλόγους «Δράση για την Κοιλιοκάκη» (13/12) και Γονέων και Κηδεμόνων Β.Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική (20/12).

«Με όλες αυτές τις δράσεις θέλουμε να αναδείξουμε τη σύγχρονη γαστρονομική δυναμική της πόλης, αλλά και την υγιεινή διατροφή και το μενού χωρίς γλουτένη που θα υπάρχει σε εστιατόρια για τους πάσχοντες επισκέπτες και κατοίκους», πρόσθεσε ο κ. Πέγκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ