Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 13:28

10 γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε στην Πράγα!

Η όμορφη Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ένας ονειρεμένος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη που σέβεται τον εαυτό του. Τα όμορφα και γραφικά μέρη που μπορεί κανείς να δει, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές γαστρονομικές γεύσεις που μπορείς να ανακαλύψει, θα κάνουν αυτό το ταξίδι αξέχαστο!

Βέβαια, η Τσεχία είναι είναι περισσότερο γνωστή για την παρασκευή καταπληκτικής μπίρας. Όμως, για δείτε τι φαγητά μπορείτε να απολαύσετε επισκεπτόμενοι την Πράγα.

Σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τα 10 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα και ποτά που σίγουρα θα σας εξιτάρουν! 

Svíčková na smetaně

Πρόκειται για μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρέμας γάλακτος. Αν μπορούσαμε να πούμε ποιο είναι το παραδοσιακό εθνικό φαγητό στην Πράγα, σίγουρα θα ήταν αυτό! Είναι φιλέτο βοδινού σερβιρισμένο με σάλτσα, ψωμί και ζυμαρικά συνοδευόμενο με cranberry sauce ή μαρμελάδα.  

Chlebíčky

Το Chlebíčky θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μικρά ψωμάκια γεμισμένα με διάφορα αλλαντικά, τυριά και σαλατικά τύπου σαντουιτσάκια. Συνήθως το τρώνε σαν σνακ το πρωι ή το μεσημέρι. 

Koláče

Η Τσεχική kolač είναι παραδοσιακό κέρασμα. Είναι μια ζύμη που τη γεμίζουν με παπαρουνόσπορο, μαρμελάδα από διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γλυκό τυρί. Είναι μια σπιτική συνταγή με πολλές παραλλαγές, ανάλογα με την παράδοση κάθε οικογένειας.

Párek v rohlíku 

Το πιο λαχταριστό λουκάνικο που έχετε δοκιμάσει! Έχει κέτσαπ, μουστάρδα, βραστό λουκάνικο και το τσέχικο ψωμάκι rohlík. Σαν το hot dog, απλώς σε παραδοσιακό τσέχικο ψωμί. Το βρίσκετε σε όλους τους δρόμους της Πράγας, απλά ψάξτε να βρείτε ένα καλό πωλητή hot dog για να είστε σίγουροι για το τι θα φάτε.

Pivo (μπίρα)

Δεν είναι μυστικό ότι οι Τσέχοι γνωρίζουν από μπίρα και το κάνουν καλά. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπίρες σε κάθε γωνιά της Πράγας. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη φρέσκια μπίρα Pivo που παρασκευάζεται σε pivovars (ζυθοποιίες). 

Kulajda soup

Οι Τσέχοι αγαπούν τις σούπες γι’αυτό άλλωστε και η τσέχικη κουζίνα έχει αρκετές συνταγές για σούπες. Η σούπα Kulajda όμως ξεχωρίζει. Είναι σούπα με πατάτες, μανιτάρια του δάσους, κρέμα, άνηθο και γαρνιτούρα αυγά ποσέ.

Kofola

Η Kofola, στη δεκαετία του 1970 παρήχθη ως εναλλακτική λύση της Coka Cola και της Pepsi Cola. Χρησιμοποιώντας την ίδια μυστική συνταγή, σήμερα η Kofola παραμένει το αγαπημένο αναψυκτικό της Τσεχίας.

Smažený SYR

Είναι λαχταριστό παναρισμένο τηγανιτό τυρί που σερβίρεται συνήθως με σάλτσα ταρτάρ και πατάτες τηγανιτές ή βραστές.

Guláš (beef goulash)

Ένα πιάτο που προέρχεται από την ουγγρική κουζίνα. Είναι ένα ζουμερό μοσχαρίσιο στιφάδο που συνοδεύεται με houskové Knedlíky (ζυμαρικά). 

Medovník

Πιο λαχταριστό κέικ από το Medovník δεν έχετε δοκιμάσει! Στρώσεις μελιού και ξηρών καρπών ερεθίζουν τον ουρανίσκο σας!

Ελπίζουμε να μη σας ανοίξαμε -πολύ- την όρεξη! Αν πάλι αυτό καταφέραμε μπορείτε να πετάξετε μέχρι την μαγευτική Πράγα, να δοκιμάσετε και να απολαύσετε αυτά τα λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα της τσέχικης κουζίνας!

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη