Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 09:27

Δεντρολίβανο

Ένα αγαπημένο βότανο με χιλιόχρονη ιστορία, το δεντρολίβανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα στους λαούς της Μεσογείου. Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros (δροσιά) και marinus (θαλάσσιος), γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο…
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 13:56

Πένες στο φούρνο με 3 τυριά

ΥλικάΓια 4 - 6 άτομα 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) αλάτι Για τη σάλτσα 30 ml ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 λίτρο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φορμαέλα Αράχοβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι) 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο…
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄Χρόνος παρασκευής: 10΄ ΥλικάΛαγάνα κομμένη σε φέτεςΝτομάτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκιαΒασιλικός ψιλοκομμένος2 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Αλείφουμε τις φέτες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 5΄. 3. Σε κάθε μπρουσκέτα βάζουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι…
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 13:27

Μακαρονάδα Με Κοτόπουλο Και Τζίντζερ

Παράξενοι και πρωτότυποι συνδυασμοί, αρώματα που δεν τα έχεις συνδυάσεις ποτέ έτσι μεταξύ τους, σε μια υπέροχη και απίστευτα ελαφριά μακαρονάδα που μου έφτιαξε η Μάρω Φασουλή. Υλικά για 2 άτομα 250 γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό) 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές σουσάμι για το πανάρισμα 5 ντοματίνια κομμένα…
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 13:39

Λαδένια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ Χρόνος προετοιμασίας : 90 λεπτά Χρόνος στον φούρνο : 45-50 λεπτά ΥΛΙΚΑ : Για ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 33 εκ (16 κομμάτια) 400 γρ αλεύρι σκληρό 7-9 γρ ξηρή μαγιά (ένα φακελάκια) 240-250 μλ νερό χλιαρό 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη Αλάτι & Πιπέρι 2…