Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:03

O Kαισαρας “μιλούσε”... γιαπωνέζικα

Είναι γνωστό κι επιστημονικώς αποδεδειγμένο εδώ και πάνω από εκατό χρόνια, ότι η ανθρώπινη γλώσσα μιλάει... γιαπωνέζικα! Για την ακρίβεια, ακόμη κι η γλώσσα κάθε νεογέννητου βρέφους γνωρίζει μια Ιαπωνική λέξη. Umami, που στα ελληνικά προφέρεται ουμάμι κι όχι ουνάγκι, γνωστό από τη δημοφιλή σειρά “Τα φιλαράκια”. Στα 1908 λοιπόν,…
ΥΛΙΚΑ • 120 γρ. ντοματίνια • 1 μελιτζάνα κομμένη σε 12 κυβάκια • 6 γρ. μανιτάρια μεσαία κομμένα στη μέση • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε 12 κυβάκια • 2 πιπεριές κομμένες σε 12 κυβάκια • 1 συσκευασία Hellmann’s Balsamic Dressing • 5 κ.σ. μουστάρδα Mild Hellmann's • 1/2 κ.γ. ξερή…
ΥΛΙΚΑ • 670 ml νερό • 100 ml. ελαιόλαδο ( 10 κ.σ. συνολικά) • 1,5 κ.σ. μέλι • ξερή μαγιά 2 φακελάκια • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • Αλάτι 1 κ.γ. για τη ζύμη και επιπλέον για τη γέμιση • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες…
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 13:55

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Υλικά • 500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο • 1/4 φλιτζ. ξίδι από κρασί • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια) • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό • αλάτι…
Υλικά 500 γραμμ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο 200 γραμμ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο 200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 4 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ…