Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 13:56

Πίτσα τηγανητή

Υλικά Για τη ζύμη225 γρ. αλεύρ ιπου φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο4 κουτ. σούπας νερόαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη γέμιση4 - 5 κουτ. σούπας ντοματοπελτές1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, στραγγισμένα1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τσένταρ (ή κασέρι)1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες2 κουτ. σούπας ελαιόλαδολίγη ξερή ρίγανηλίγα…
Υλικά Για 1 ταψί 26 cm Για την πίτα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλιτζάνι γάλα 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη γέμιση 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα,…
ΥλικάΓια 4 μερίδες400 γρ. παπαρδέλες3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο1½ φλιτζάνι ανθότυρο, κομματιασμένο με ένα πιρούνι2 κουτ. σούπας μουστάρδα1 φλιτζάνι φρέσκο γάλααλάτιχονδροτριμμένα ανάμεικτα πιπέριαΕκτέλεσηΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω…
Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 09:27

Δεντρολίβανο

Ένα αγαπημένο βότανο με χιλιόχρονη ιστορία, το δεντρολίβανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα στους λαούς της Μεσογείου. Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros (δροσιά) και marinus (θαλάσσιος), γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο…
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 13:56

Πένες στο φούρνο με 3 τυριά

ΥλικάΓια 4 - 6 άτομα 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) αλάτι Για τη σάλτσα 30 ml ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 λίτρο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φορμαέλα Αράχοβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι) 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο…