Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 11:41

Πέστο μυρωδικών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄Χρόνος παρασκευής: 10΄ Υλικά 1 λιαστή ντομάτα Άνιθο ψιλοκομμένο Σκόρδο 50 γρ. κάσιους 100 γρ. Γραβιέρα (ή άλλο τυρί της 200 ml Ελαιόλαδο Ξύδι Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση 1. Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπήστε ώσπου να γίνουν πολτός. 2.…
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:03

O Kαισαρας “μιλούσε”... γιαπωνέζικα

Είναι γνωστό κι επιστημονικώς αποδεδειγμένο εδώ και πάνω από εκατό χρόνια, ότι η ανθρώπινη γλώσσα μιλάει... γιαπωνέζικα! Για την ακρίβεια, ακόμη κι η γλώσσα κάθε νεογέννητου βρέφους γνωρίζει μια Ιαπωνική λέξη. Umami, που στα ελληνικά προφέρεται ουμάμι κι όχι ουνάγκι, γνωστό από τη δημοφιλή σειρά “Τα φιλαράκια”. Στα 1908 λοιπόν,…
ΥΛΙΚΑ • 120 γρ. ντοματίνια • 1 μελιτζάνα κομμένη σε 12 κυβάκια • 6 γρ. μανιτάρια μεσαία κομμένα στη μέση • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε 12 κυβάκια • 2 πιπεριές κομμένες σε 12 κυβάκια • 1 συσκευασία Hellmann’s Balsamic Dressing • 5 κ.σ. μουστάρδα Mild Hellmann's • 1/2 κ.γ. ξερή…
ΥΛΙΚΑ • 670 ml νερό • 100 ml. ελαιόλαδο ( 10 κ.σ. συνολικά) • 1,5 κ.σ. μέλι • ξερή μαγιά 2 φακελάκια • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • Αλάτι 1 κ.γ. για τη ζύμη και επιπλέον για τη γέμιση • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες…
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 13:55

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Υλικά • 500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο • 1/4 φλιτζ. ξίδι από κρασί • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια) • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό • αλάτι…