Αν μια περιοχή της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα τα χόρτα της ελληνικής παράδοσης, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη.
Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί στη θέα μιας εντυπωσιακής, πληθωρικής, άκρως σοκολατένιας τούρτας.
Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την περιοχή του Ζαγορίου. Μια συνταγή για ένα χυλό που ψήνεται στο φούρνο, γίνεται στο πι και φι και γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.
Συνήθως όταν λέμε «φρικασέ» στην Ελλάδα, έχουμε στο νου μας αρνί ή κατσίκι.
Πλησιάζοντας με το πλοίο, το χαρακτηριστικό λευκό των Κυκλάδων αρχίζει να ξεπροβάλει. Σπίτια μικρά και μεγάλα στέκονται γύρω από τον μικρό λόφο, με τους ασβεστωμένους τοίχους και τα χρωματιστά παράθυρα να δίνουν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές της Μήλου.