Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 06:20

Τάρτα φράουλας - Ένα γλυκό που σου φτιάχνει τη διάθεση

Με κρέμα και τραγανή βάση που μοσχοβολάει βούτυρο, στολισμένη με τα φρέσκα φρούτα, η τάρτα είναι από εκείνα τα γλυκά που σου φτιάχνουν αυτόματα τη διάθεση.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλας
Για τη βάση:
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα
1 βανίλια σκόνη
1 κρόκος αυγού
1-2 κουτ. σούπας κρύο νερό
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά και 2 κρόκοι
100 γρ. κορνφλάουρ
60 γρ. βούτυρο
1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπολ τα υλικά για τη βάση εκτός από το αυγό και τρίψτε τα με τα χέρια σας για να γίνουν ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο και λίγο νερό αν χρειαστεί και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αφήστε τη τυλιγμένη με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίξτε τη μετά στις διαστάσεις της φόρμας για τάρτες και απλώστε τη στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθεί. Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας. Όταν πήξει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ανακατέψτε με τη βανίλια και το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

Αδειάστε την κρέμα στην ψημένη βάση της τάρτας και απλώστε πάνω από την κρέμα τις φράουλες κομμένες στη μέση ή σε φέτες. Ρίξτε 1-2 κουταλιές νερό στη μαρμελάδα και με ένα πινέλο αλείψτε τις φράουλες.

Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο.

Πηγή: ethnos