Είναι ελαφρύς, ευέλικτος, νόστιμος και μαγειρεύεται γρήγορα, εξ ου και ο κιμάς κοτόπουλου μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολλές διαφορετικές συνταγές.
Αν μια περιοχή της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα τα χόρτα της ελληνικής παράδοσης, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη.
Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί στη θέα μιας εντυπωσιακής, πληθωρικής, άκρως σοκολατένιας τούρτας.
Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την περιοχή του Ζαγορίου. Μια συνταγή για ένα χυλό που ψήνεται στο φούρνο, γίνεται στο πι και φι και γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.
Συνήθως όταν λέμε «φρικασέ» στην Ελλάδα, έχουμε στο νου μας αρνί ή κατσίκι.