Αν έχετε ένα βαζάκι φιστικοβούτυρο που, πέρα από... εθιστικό, είναι και πολύ πολύ θρεπτικό, αλεύρι, ζάχαρη κι αυγά, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά σπιτικά μπισκότα με την ξηροκαρπάτη γεύση.
Αν σε κάτι μοιάζει η ελληνική με την ιταλική κουζίνα, είναι πως οι παραδοσιακές της συνταγές είναι απλές, φτωχικές θα τις έλεγε κανείς, αλλά παράλληλα απίστευτα νόστιμες.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, ψήνονται είτε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο είτε στο φούρνο, περιχύνονται με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και πασπαλίζονται με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά – όποια προτιμάτε.