Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το αρνάκι που μπαίνει στη γάστρα και βγαίνει, μια ώρα μετά, τρυφερό, ζουμερό και πεντανόστιμο, με τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές να έχουν μελώσει.
Οι αγαπημένες των ελληνικών νοικοκυριών χοιρινές μπριζόλες γίνονται πολύ νόστιμες αν αφότου τις ψήσουμε σε δυνατή φωτιά, προσέχοντας να μη στεγνώσουν, τους προσθέσουμε αυτή την κατακόκκινη, πυκνή, σκορδάτη σάλτσα ψητής πιπεριάς, που έχει ανάμεσα στα συστατικά της και λίγη αμυγδαλόψιχα.
Θα χρειαστείτε φύλλο κρούστας, παστουρμά, γραβιέρα, ρεγκάτο και λίγη τριμμένη ντομάτα, που θα δροσίσει τα παστουρμαδοπιτάκια σας και θα τα κάνει πιο ζουμερά.