Αν σε κάτι μοιάζει η ελληνική με την ιταλική κουζίνα, είναι πως οι παραδοσιακές της συνταγές είναι απλές, φτωχικές θα τις έλεγε κανείς, αλλά παράλληλα απίστευτα νόστιμες.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, ψήνονται είτε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο είτε στο φούρνο, περιχύνονται με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και πασπαλίζονται με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά – όποια προτιμάτε.
Μια συνταγή για πατάτες φούρνου, ελαφριές, χωρίς λάδια, που θα συνοδεύσουν κάθε φαγητό σας.
Ένα λαχταριστό πιάτο που μπορείτε φτιάξετε με υλικά που έχετε μόνιμα στο ντουλάπι και στο ψυγείο σας: συνδυάζει μικρά ζυμαρικά της αρεσκείας σας κι ένα μείγμα με ρεγκάτο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και αυγά.
Πόσο κέικ και ψωμί μπορεί να φτιάξει κάποιος στο σπίτι; Hint: Πολύ!