Μια εύκολη και γρήγορη καθημερινή συνταγή, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, κατάλληλη και για τους διαβητικούς: μια μακαρονάδα πλούσια σε λαχανικά, που δεν χάνει τη γεύση και την εικόνα της λαχταριστής πάστας κι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Λίγη τριμμένη παρμεζάνα βάζει την τελική πινελιά.
Οι συνταγές και οι παρασκευές που έχει εξάγει η Γαλλία στον υπόλοιπο κόσμο αμέτρητες. Αυτή όμως η παρασκευή έχει ελληνικό όνομα και… άρωμα.
Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 06:09

Τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Στη Σίφνο τους φτιάχνουν με τα μικρά, ξερικά ρεβίθια του νησιού, τα ίδια που χρησιμοποιούν και στην ονομαστή τους ρεβιθάδα, εμείς με τα ρεβίθια που έχουμε στο ντουλάπι μας.
Μια πεντανόστιμη εκδοχή του κλασσικού σουφλέ μας ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Ο παστός μπακαλιάρος μπορεί να μαγειρευτεί με ένα σωρό τρόπους. Σ' αυτή τη συνταγή σας τον προτείνουμε τηγανητό, με χειροποίητη σος ταρτάρ, μια γαλλική σάλτσα με βάση τη μαγιονέζα, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και κάπαρη, η οποία φτιάχνεται εύκολα και του ταιριάζει φοβερά.