Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 12:23

Αγκινάρες αλά πολίτα

ΥλικάΓια 4 άτομα8 μέτριες, τρυφερές φρέσκες αγκινάρες2 κουτ. σούπας αλεύρι4 ολόκληρα λεμόνια, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά (κόβουμε το ένα στη μέση για να τρίψουμε τις αγκινάρες, στύβουμε τα δύο και από το τέταρτο παίρνουμε το χυμό και το ξύσμα)150 ml ελαιόλαδο10 φρέσκα κρεμμυδάκια (κρατάμε ολόκληρο το λευκό μέρος τους…
To CNN καταγράφει τα 10 ακριβότερα εστιατόρια στην Ευρώπη και ετυπωσιάζει με το αποτέλεσμα: «Μπαίνοντας σε αυτά τα δέκα εστιατόρια η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση μοιάζει παρελθόν, αφού ένα πιάτο αναφέρεται στον κατάλογο με… τριψήφιο αριθμό, ενώ για ένα κρασί μπορεί να πληρώσεις ακόμα και 900 ευρώ», γράφει ο συντάκτης στο…
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 13:56

Πίτσα τηγανητή

Υλικά Για τη ζύμη225 γρ. αλεύρ ιπου φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο4 κουτ. σούπας νερόαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη γέμιση4 - 5 κουτ. σούπας ντοματοπελτές1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, στραγγισμένα1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τσένταρ (ή κασέρι)1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες2 κουτ. σούπας ελαιόλαδολίγη ξερή ρίγανηλίγα…
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 10:26

Πέθανε ο ιδρυτής των Mikel

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι ο πατέρας των Mikel, Μιχάλης Κυριακάκης. Η εικόνα του είναι γνωστή στους περισσότερους από το λογότυπο της εταιρείας, αφού το πρόσωπό του είναι το σήμα κατατεθέν .
Υλικά Για 1 ταψί 26 cm Για την πίτα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλιτζάνι γάλα 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη γέμιση 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα,…