Η “σύλληψη” της ιδέας... τοποθετείται στα εργένικα χρόνια, όταν η μαγειρική είχε το πολύ 2 - 3 υλικά, ελάχιστα σκεύη, δηλαδή… ένα και αν είναι δυνατόν καθόλου ή ελάχιστο ψήσιμο ή βράσιμο.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη αλλά και χορταστική.
Η μπατζίνα είναι μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική πίτα, όπως τόσες και τόσες στην ελληνική κουζίνα.
Σπαγγέτι με γαρίδες, κοτόπουλο και τσορίθο και μια ιδέα κρόκο.
Δροσερό γλυκό ψυγείου, με κρέμα πορτοκάλι, κρέμα λευκή με άνθος αραβοσίτου, μπισκότα σαβαγιάρ σε φόρμα δαχτυλίδι.