Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:27

Ανοίγει το Inbi στη Costa Navarino

Την Τετάρτη 16 Απριλίου ανοίγει τις πόρτες του το Ιαπωνικό εστιατόριο Inbi στη Costa Navarino και υπόσχεται για άλλη μια χρονιά να σας ταξιδέψει στις πιο όμορφες γεύσεις της Ιαπωνίας. Το Inbi είναι ένα Ιαπωνικό fusion εστιατόριο που προσφέρει στους επισκέπτες του, μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, γεύσεις εξαιρετικές…
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:08

Σαρλότ με φράουλες

Υλικά Για το σιρόπι 100 γρ. ζάχαρη 100 ml νερό 80 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους και πολτοποιημένες στο μπλέντερ Για τη γέμιση 600 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους 100 γρ. ζάχαρη 3 κρόκοι από βιολογικά αυγά 330 ml κρέμα γάλακτος 5 φύλλα…
Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 09:27

Δεντρολίβανο

Ένα αγαπημένο βότανο με χιλιόχρονη ιστορία, το δεντρολίβανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα στους λαούς της Μεσογείου. Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros (δροσιά) και marinus (θαλάσσιος), γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο…
ΥλικάΓια 1 φόρμα διαμέτρου 24 - 26 εκ.1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουτ. σούπας, λιωμένο, για το άλειμμα της φόρμας2 κουτ. σούπας ζάχαρη2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά1 κουτ. σούπας κονιάκξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι…
Υλικά Για 6 μερίδες18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από τα κελύφη, το κεφάλι(αφήνω μόνο τις ουρές) και το λεπτό μαύρο «νεύρο» που διατρέχει τον κορμό τους2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 φλιτζάνι ελαιόλαδο500 γρ. ταλιατέλες1 πιπεριά…