Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 12:27

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Υλικά Για τη βάση: 125 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο 4 κ.σ. κακάο 200 γραμμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ 4 κ.σ. κονιάκ Για το παγωτό: 250 γραμμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί 400 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα 1 …
Το πρώτο του βιβλίο του Τάσου Αντωνίου με τίτλο «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές που ζουν μακριά από την κουζίνα του σπιτιού τους και θέλουν να μαγειρεύουν οι ίδιοι . Τον Τάσο Αντωνίου πολλοί τον γνωρίζουν…
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 09:03

Τυρομπουγάτσα με λιαστές ντομάτες

ΥλικάΓια 1 ταψί 26 cm Για την πίτα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλιτζάνι γάλα 1 κουτ. σούπας σουσάμι Για τη γέμιση 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα, ζεστό…
Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 12:58

Μελιτζανόπιτα στριφτή

ΥλικάΓια 1 ταψί 28 - 30 εκ.Για την πίτα:1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει συνήθως 10 - 11 φύλλα)1 φλιτζάνι (200 ml) ελαιόλαδο, για το άλειμμα1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα2 κουτ. σούπας παπαρουνόσποροι ή σουσάμι (απλό ή μαύρο – θα τα βρείτε στα μπαχαράδικα και…
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά…