Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 01:21

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Υλικά 8 ώριμα σύκα ένα ματσάκι ρόκα 150 γραμ. καρύδια 80 γραμ. blue cheese ελαιόλαδο χυμό από μισό λεμόνι μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση Ξεπλένουμε τη ρόκα και τα σύκα. Μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε ή και όχι αν δεν θέλουμε. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα και τη στήνουμε σε μια πιατέλα. Σε ένα…
Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες, (κατά προτίμηση στρογγυλές και όχι μακρουλές), κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 8 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες* και κομμένες σε μικρά κυβάκια 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ½…
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 12:37

Μαραθοτυρόπιτα με ούζο

Υλικά4 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 κ.σ αλάτι όσο σηκώσει (περίπου 2 φλ. τσαγιού) νερό 1 σφηνάκι ούζο 3 αυγά χτυπημένα λίγο πιπέρι 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος 250 γραμμ βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη 2 κ.σ. σουσάμι Εκτέλεση Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό…
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 11:49

Παγωτό φιστίκι

Υλικά 500 ml γάλα 500 ml κρέμα γάλακτος 1 μπαστουνάκι βανίλια 250 γραμμ. ζάχαρη 10 κρόκοι 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου 250 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα) λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΣε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη…
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 13:19

Μιλφέιγ κλασικό

Για 4 ατομικά μιλφέιγ Για τα φύλλα 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας (κάθε πακέτο περιέχει 2 φύλλα) 50 γρ. καστανή ζάχαρη Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 4 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. κορν φλάουρ 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες…