"Οινοποιείο της Χρονιάς 2013" χαρακτηρίστηκε το Κτήμα Άλφα από το περιοδικό Wine Spirits. Όπως επίσημαίνει ο εκδότης και συντάκτης του περιοδικού Joshua Greebe,"όλη η γκάμα των εξαιρετικών κρασιών του αναδεικνύει το Κτήμα Άλφα σπουδαίο πρεσβευτή της Ελλάδας". Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco, στις 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο City…
Υλικά 500 γραμμ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο 200 γραμμ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο 200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 4 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ…
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 14:05

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Υλικά • 500g. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη • 2 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος • 1/2 φλιτζ. εσπρέσο • ξύσμα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα μπισκότα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμαΕκτέλεση Συνταγή και φωτογραφία: Γαβριήλ ΝικολαΐδηςΖεσταίνουμε το γάλα μέχρι να σιγοβράσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να το ζεστάνουμε και σε φούρνο μικροκυμάτων.Προσθέτουμε την…
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 14:03

Βίδες Στο Φούρνο Με Τυριά

Αγαπημένη και πρωτότυπη συνταγή του Βασιλάκη Καλλίδη. Εδώ, την έχει φτιάξει με μυζήθρα, γραβιέρα και φέτα. Εσείς θα βάλετε ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο. Ιδανική συνταγή για να εκμεταλλευτείς μικρά τελειώματα από τυριά που ξεραίνονται μέχρι να καταλήξουν στα σκουπίδια. Απλά, τα αλέθεις στο μούλτι. Υλικά 500 γρ. βίδες 1/2…
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:12

Μελιτζανάκι Τουρσί

photo MAKOSΤώρα, με τα νόστιμα, μικροσκοπικά όψιμα μελιτζανάκια, είναι η ώρα να φτιάξεις ένα από τα ωραιότερα τουρσιά της ελληνικής παράδοσης, με καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες και την παράδοση των μικρασιατών. Στα τσιπουράδικα του Βόλου είναι ο μεζές που πρώτος έρχεται στο τραπέζι, αφού ανοίγει την όρεξη και λατρεύει…