Η φριτάτα (frittata) είναι ιταλικό πιάτο με βάση το αυγό, το οποίο συνδυάζεται με τυρί, λαχανικά, αρωματικά βότανα ή όποιο άλλο υλικό μας αρέσει ‒ οι επιλογές είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Μοιάζει με ανοικτή ψητή ομελέτα ή με κις χωρίς βάση και φτιάχνεται σε μαντεμένιο τηγάνι ή κάποιο σκεύος που μπορεί…
Ψημένο σε ένα μείγμα κρασιού, ζωμού, λαχανικών, ελαιόλαδου και μυρωδικών, το κρέας διατηρεί την υγρασία του και γίνεται πολύ τρυφερό. Βγαίνει από το φούρνο λουκούμι, με μια εθιστική κριτσανιστή πέτσα.