Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 06:44

Μύδια γεμιστά στον φούρνο

Φαγητά που εντάσσονται στην κατηγορία των γεμιστών συναντάμε στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου, αλλά στην Ελλάδα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεδομένου ότι γεμίζουμε οτιδήποτε έχει ή μπορεί να αποκτήσει μια κοιλότητα η οποία θα «υποδεχτεί» τη γέμιση. Ανάμεσά τους και τα μύδια.
Δεν πετάμε ποτέ φαγητό που ξέμεινε από την προηγούμενη μέρα. Συνταγή για κοτόπιτα - όνειρο με το ψητό κοτόπουλο που έμεινε.
Το mesclun (μεσκλέν, γνωστό κι ως μεσκλάν) είναι ένα μείγμα τρυφερών φύλλων από πέντε τουλάχιστον διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών και χορταρικών, όπως τα παντζαρόφυλλα, η ρόκα, το σπανάκι, η μιζούνα, το τατσόι κι ίσως κάποια πιο αρωματικά χόρτα.
Μια ιδιαίτερη συνταγή που κυκλοφορεί από στόμα, σε στόμα και με τα ίδια σχεδόν υλικά ενός απλού γλυκίσματος, θα σας δώσει το πιο σοκολατένιο υγρό κέικ.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:57

Τάρτα λεμονιού σε... 15' λεπτά

Το μόνο που θα χρειαστείτε για αυτό το γλύκισμα που έχει και λίγες θερμίδες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Μια συνταγή για τάρτα λεμόνι έτοιμη στο άψε-σβήσε.