Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 13:35

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας

Για 6 άτομα Για το σιρόπι 150 ml νερό 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα (σε φυτώρια), κομμένα σε λεπτές λωρίδες φλούδα από 2 ακέρωτα και βιολογικά ποροκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, το οποίο κόβουμε…
Αύξηση κατά 20,4% (500.000 επιπλέον αφίξεις εξωτερικού) παρουσίασαν οι αφίξεις ξένων τουριστών το διάστημα Ιανουαρίου–Μαΐου 2014 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.Η παραπάνω αύξηση ενισχύει την επίτευξη του στόχου για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, εξαιρώντας μεμονωμένες περιπτώσεις, η αύξηση της…
Στην ανάγκη παραγωγής και προώθησης ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην έκθεση ελληνικών προϊόντων της Lidl Hellas. «Με κοινές δράσεις όλων των συναρμόδιων υπουργείων και με την ανάληψη πρωτοβουλιών, που έχουν στο επίκεντρο τους την προβολή ελληνικών προϊόντων, ωφελούνται ο τουρισμός, ο πρωτογενής αγροτικός…
Γραφικό τοπίο και πλούσια φυσική ομορφιά είναι τα δύο στοιχεία της Ύδρας που θα αιχμαλωτίσουν τα μάτια σας καθώς πλησιάζετε στο λιμάνι του νησιού. Η Ύδρα βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του Αργοσαρωνικού και απέχει περίπου 2 ώρες από την Αθήνα, και για αυτό τον λόγο θεωρείται ένας μοναδικός προορισμός για…
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 11:39

Παρφέ μαντολάτο

Υλικά Για 8-10 μερίδες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό 200 γρ. ζάχαρη 6 ασπράδια από βιολογικά αυγά 300 γρ. μαντολάτο, σπασμένο σε μικρά κομμάτιαΕκτέλεσηΠαίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή φόρμα για τερίνα) και την ντύνω εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη…