Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 15:43

25 εικόνες από τη Μεσσηνία: Μεσαιωνικά κάστρα και όμορφα λιμάνια!

Όταν σκέφτεται κανείς το καλοκαίρι στην Ελλάδα, του έρχεται στο μυαλό κάποιο νησί.

Στην πραγματικότητα, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών. Παρόλα αυτά, εάν θέλετε να αποφύγετε το πολύωρο ταξίδι σε ένα πλοίο, ή τις πολυσύχναστες παραλίες, υπάρχουν αρκετά όμορφα μέρη στο ηπειρωτικό κομμάτι της Ελλάδας, τα οποία μπορούν να σας προσφέρουν μια όμορφη και ήρεμη εμπειρία διακοπών κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν του καλοκαιριού.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Μεσσηνία! Υπάρχουν τόσα μέρη να εξερευνήσετε εκεί, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών λιμανιών, των μεσαιωνικών κάστρων και ίσως των πιο εντυπωσιακών ελληνικών παραλιών. Εάν χρειάζεστε περισσότερα για να πειστείτε, όταν ο Αγαμέμνων προσπάθησε να πείσει τον Αχιλλέα να γυρίσει πίσω στη μάχη κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, του υποσχέθηκε τη Μεθώνη, μια από τις τρεις πιο φημισμένες κωμοπόλεις με λιμάνι της Μεσσηνίας. 

Λοιπόν, ποια είναι τα σπουδαιότερα μέρη της Μεσσηνίας; Ας ξεκινήσουμε με τις τρεις πιο όμορφες κωμοπόλεις που διαθέτουν λιμάνι, την Πύλο, τη Μεθώνη και την Κορώνη. Και οι τρεις είναι χαρακτηριστικές για τα ιδιαίτερα βενετσιάνικα κάστρα τους. Το λιμάνι της Πύλου έχει ιστορική σημασία, επειδή εκεί έλαβε χώρα η ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, μια μάχη που αποδείχθηκε κρίσιμη κατά τη διάρκεια του πολέμου των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Ένας περίπατος εντός των κάστρων της Μεθώνης και της Κορώνης απεικονίζει τα εντυπωσιακά παραδείγματα της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Στο δρόμο για αυτές τις περιοχές είναι αναγκαίο να κάνετε μια στάση στη Βοϊδοκοιλιά, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, που βρίσκεται δίπλα στην προστατευμένη περιοχή της Γιάλοβας. Η καμπυλωτή γραμμή της παραλίας εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά της.

Επόμενος προορισμός, η Μεσσηνιακή Μάνη. Βόρεια της Καλαμάτας, πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, μπορείτε να βρείτε την Καρδαμύλη, τη Στούπα, χωριά στις άκρες των πλαγιών και εκπληκτικές μικρές παραλίες με τιρκουάζ νερά και ταβερνάκια με φρέσκα ψάρια. Η Καρδαμύλη  είναι μια υπέροχη κωμόπολη με βυζαντινή ιστορία. Από εκεί, μπορείτε είτε να ανηφορίσετε προς τον Ταΰγετο και τα πανέμορφα χωριά του ή να μείνετε στα παράλιά του και να επιλέξετε ανάμεσα στην παραλία του Φονέα, τα Δελφίνια και το Λιμένι. Στο Λιμένι, το οποίο εντάσσεται στη Λακωνική Μάνη σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Μεσσηνιακή πλευρά, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. 

Εάν, λοιπόν, δεν έχετε κάνει ακόμα κράτηση για τις διακοπές σας, σκεφτείτε ένα οδικό ταξίδι στη Μεσσηνία!

ΜΕΘΩΝΗ

 

ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ

 

ΚΟΡΩΝΗ

 

ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ

 

ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ

 

ΓΙΑΛΟΒΑ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

 

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

 

ΛΙΜΕΝΙ

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΑ

  

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

Συντάκτης: Eirini SteirouΑπόδοση στα Ελληνικά: Πέννυ Γεωργάκα

-----

To άρθρο δημοσιεύθηκε στο www.GreekTV.com

Το GreekTV στοχεύει να αναδείξει θετικές πρωτοβουλίες, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και δράσεις καθώς και οτιδήποτε θετικό και αξιόλογο από την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά. 

Επισκεφτείτε το site: