Οι τραβηχτές είναι ένα πολύ παλιό, πρόχειρο αλλά πεντανόστιμο φαγητό. Πολλά χρόνια πριν, όταν οι νοικοκυρές μαζεύονταν στα σπίτια για να φουρνίσουν το ψωμί της εβδομάδας, συνήθιζαν να φτιάχνουν τις τραβηχτές για να εξασφαλίσουν το μεσημεριανό φαγητό της οικογένειας.
Όποιος έχει επισκεφτεί τη Νάξο γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν τόπο ευλογημένο. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που αμέτρητοι επισκέπτες κάθε χρόνο και επαναλαμβανόμενα επιλέγουν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Επειδή το καλοκαίρι είναι εδώ, οι άφθονες ολόγλυκες ντομάτες ζητούν αξιοποίηση και ο καγιανάς είναι από τους απολαυστικότερους τρόπους για να “πιάσουν τόπο”.
Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά για την Ελλάδα είναι ότι σε κάθε γωνιά της μπορείς να βρεις απροσδόκητα ωραία μέρη και να ανακαλύψεις μυστικές ομορφιές σε περιοχές γεμάτες γοητεία.
Ένας θησαυρός από εξαιρετικά προϊόντα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε και ένας δημιουργικός σεφ όπως ο Μανώλης Παπουτσάκης, είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.