Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 10:29

Time Out: Οι καλύτερες πόλεις για το 2021 (pics)

Time Out: Οι καλύτερες πόλεις για το 2021 (pics)
Photograph: 501room / Shutterstock.com

Tη λίστα με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Time Out, η οποία αναδείχθηκε τόσο από τους συντάκτες του διεθνούς μέσου ενημέρωσης, όσο και μετά από έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 27.000 άτομα.

Κριτήρια για την ανάδειξη της λίστας με τις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για το 2021 αποτέλεσαν η νυχτερινή ζωή, τα εστιατόρια και τα πολιτιστικά αξιοθέατα κάθε πόλης, καθώς και η αίσθηση της κοινότητας της πόλης, η οποία στον απόηχο της Covid-19 είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ. Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των πόλεων εξετάστηκαν, επίσης, καθώς και η δέσμευσή τους στον ακτιβισμό και η γενική φιλικότητα.

Σύμφωνα με το Time Out, λοιπόν, ο «ασυναγώνιστος συνδυασμός προοδευτικότητας, αποδοχής και βιωσιμότητας» του Σαν Φρανσίσκο, ήταν οι λόγοι που η πόλη των ΗΠΑ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή. Επίσης, οι συντάκτες του Time Out του αναγνώρισαν και την ανταπόκρισή του στην πανδημία, καθώς «καυχιέται» για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Ακόμη και εν μέσω αυστηρών lockdowns, οι κάτοικοι της πόλης βρήκαν τρόπους να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, εξηγεί το Time Out, ενώ αναφορά γίνεται και τους υπαίθριους χώρους για φαγητό, οι οποίοι και μετά την πανδημία θα παραμείνουν μόνιμοι στην πόλη.

«Ο φετινός κατάλογος των καλύτερων πόλεων του κόσμου στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας σε πόλεις που προσαρμόστηκαν σε μια περίοδο όπου οι βασικοί παράγοντες που κάνουν αυτές τις μητροπόλεις ξεχωριστές όπως η διασκέδαση, ο πολιτισμός και η κοινωνικοποίηση, ήταν σε μεγάλο βαθμό εκτός την περασμένη χρονιά» δήλωσε η Caroline McGinn, η αρχισυντάκτρια του Time Out.

Η ολλανδική μητρόπολη του Άμστερνταμ, η πόλη του Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία, η πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη και ο πολιτιστικός κόμβος της Νέας Υόρκης ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα στη λίστα του Time Out.

Δείτε την πρώτη δεκάδα από τις 37 καλύτερες πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με το Time Out:

1) Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

 Photograph: eddie-hernandez.com / Shutterstock.com

2) Άμστερνταμ, Ολλανδία

 Photograph: Shutterstock

3) Μάντσεστερ, Αγγλία

 Photograph: trabantos / Shutterstock.com. Below: Wikimedia Commons / Rwendland

4) Κοπεγχάγη, Δανία

 Photograph: poludziber / Shutterstock.com

5) Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 Photograph: Dariusz Gryczka / Shutterstock.com

6) Μόντρεαλ, Καναδάς

 Photograph: Marc Bruxelle / Shutterstock.com

7) Πράγα, Τσεχία

 Photograph: DanyVr / Shutterstock.com

8) Τελ Αβίβ, Ισραήλ

 Photograph: Nikolay Litvak / Shutterstock.com

9) Πόρτο, Πορτογαλία

 Photograph: Shutterstock

10) Τόκιο, Ιαπωνία

 Photograph: 501room / Shutterstock.com