Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 11:19

ΣΕΤΕ: Χρονιά ολικής επαναφοράς της Ελλάδας από πλευράς τουριστικής ζήτησης

Χρονιά ολικής επαναφοράς της Ελλάδας από πλευράς τουριστικής ζήτησης στην γερμανική αγορά θα είναι το 2014 σύμφωνα με την δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITBστο Βερολίνο.

Εκτιμάται ότι οι αφίξεις από Γερμανία θα κυμανθούν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατ. έναντι 2,3 εκατ. το 2013, ενώ παρατηρείται και μια σαφής μεταστροφή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους Γερμανούς επισκέπτες, ως ενός τουριστικού προορισμού υψηλότερων προδιαγραφών και με καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής από ότι στο παρελθόν.

"Εκτιμούμε ότι το τουριστικό «comeback» της Ελλάδας, όπως το περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, έχει ευρύτερη σημασία και σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις, γιατί δείχνει ότι η φιλική σχέση μεταξύ των δύο λαών έχει πλήρως αποκατασταθεί, ενώ τα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στο παρελθόν έχουν οριστικά ξεπερασθεί", δήλωσε επίσης ο κ. Ανδρεάδης.

Θετική εντύπωση έκανε και η απόφαση ανοίγματος για πρώτη φορά των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, που δέχονται το 90% του συνόλου των επισκεπτών, από 08:00 έως 20:00 για το διάστημα 1η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου.