Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 08:56

Συμφωνία Κεφαλογιάννη – Φούχτελ για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και αυτά της τρίτης  ηλικίας, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με το γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο  για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel,  στο πλαίσιο της συμμέτοχης της Ελλάδας στην  ΙΤΒ Βerlin.

Όπως τονίζεται στη συμφωνία, η συνεργασία αυτή πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν. Το  πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο.

Για τη συγκεκριμένη συμφωνία η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβαση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές υποδομές. 

Κατά τη συνάντηση της κυρίας Κεφαλογιάννη με τον κ. Fuchtelσυζητήθηκαν ακόμη  θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ειδικότερα συζητήθηκε  η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά  εργασίας  και η αναβάθμιση του πετυχημένου θεσμού της μαθητείας στο πρότυπο του διττού συστήματος (dual system).

Η υπουργός Τουρισμού  επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών- είπε η υπουργός Τουρισμού- είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δυο χωρών στην περαιτέρω ανάπτυξη του «τουρισμού φύσης» καθώς η χώρα μας διαθέτει  στον επισκέπτη της, μια σειρά από διαφορετικά πανέμορφα τοπία, πλούσια χλωρίδα και πανίδα  αλλά και πολλές  προστατευόμενες περιοχές. 

Τέλος κοινή  ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση της συνεργασίας των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Παρών στη συνάντηση   ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.