Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 08:56

Telegraph: 10 «μυστικές γωνιές» της Ελλάδας για το καλοκαίρι (pics)

Telegraph: 10 «μυστικές γωνιές» της Ελλάδας για το καλοκαίρι (pics)
Astypaleia is a magnet for beach lovers CREDIT: Getty

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, για ακόμη μία φορά, εκθειάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και παρουσιάζει προορισμούς λιγότερο γνωστούς στο ευρύ βρετανικό και διεθνές κοινό «για ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν μια πιο αυθεντική πλευρά της ηλιόλουστης χώρας».

Με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία της Easy Jet με τη Sky Express, το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας προτείνει για φέτος το καλοκαίρι πανέμορφα νησιά και πόλεις της Ελλάδας, που πολλοί τουρίστες αγνοούν.

Δείτε τη λίστα με τις επιλογές της Telegraph και τι αναφέρει για τον κάθε προορισμό:

Σύρος, το «πολιτιστικό διαμάντι» των Κυκλάδων

Με δύο λόφους, που στην κορυφή του ενός δεσπόζει ένας κατάλευκος καθολικός καθεδρικός ναός και στον άλλον μία ορθόδοξη εκκλησία με μπλε τρούλο, δρόμους γεμάτους με υπέροχα σπίτια που χτίστηκαν από εύπορους καπετάνιους τον 19ο αιώνα και την αρχοντική πρωτεύουσα Ερμούπολη, η Σύρος είναι ένα από πιο συναρπαστικά «πολιτιστικά διαμάντια» των Κυκλάδων.

Η «άγρια» Νάξος

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα πιο διάσημα νησιά των Κυκλάδων, αλλά η Νάξος, με τα σταματημένα στο χρόνο χωριά, τις ατελείωτες αμμουδιές και τις παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, αποτελεί μια πιο ήσυχη και πιο γοητευτική εναλλακτική επιλογή. Χαλαρώστε στην παραλία Αλυκό με τους κέδρους και επισκεφθείτε το ορεινό χωριό Χαλκί όπου φτιάχνουν το τοπικό λικέρ κίτρο.

Μήλος, το νησί με την απόκοσμη ομορφιά

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι διάσημη για το ηφαίστειό της σε όλο τον κόσμο, αλλά και το ηφαιστειακό νησί της Μήλου, όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης, είναι εξίσου εντυπωσιακό. Αφιερώστε χρόνο για να θαυμάσετε το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο μικροσκοπικό μουσείο του νησιού, επισκεφθείτε τα ψαροχώρια με τα πολύχρωμα «σύρματα» και κολυμπήστε στη «σεληνιακή» παραλία Σαρακήνικο, όπου τα ολόλευκα βράχια συνδυάζονται με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας.

Σκύρος, το νησί-καταφύγιο

Η Σκύρος, το νοτιότερο στολίδι των Σποράδων, όπου είναι θαμμένος ο Βρετανός ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ και όπου σύμφωνα με τη μυθολογία πέθανε ο Θησέας, είναι γνωστή για την εναλλακτική αύρα της. Εκτός των άλλων, το νησί ξεχωρίζει για τα σκυριανά αλογάκια, τα όμορφα πευκόφυτα τοπία του και την κατάλευκη Χώρα με το βυζαντινό κάστρο στην κορυφή του βράχου.

Η θαυμαστή Ικαρία

Στην Ικαρία ένας στους τρεις κατοίκους φτάνει στα 90 του. Αυτό το μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελεί μία από τους πέντε μόνο Μπλε Ζώνες του πλάνητη, τις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο. Εκτός από τις ιαματικές πηγές και τις παρθένες παραλίες, οι ντόπιοι θα σας πουν ότι ακόμη και το κόκκινο κρασί του νησιού έχει θαυματουργές ιδιότητες.

Λέρος, ένα νησί με μεγάλη ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μουσολίνι χρησιμοποίησε τη Λέρο ως στρατιωτικό αρχηγείο του, ενώ το λιμάνι του Λακκίου θεωρείται ξεχωριστό δείγμα ιταλικού ρασιοναλισμού.

Καστοριά, μια πόλη-στολίδι

Η Καστοριά καθρεφτίζεται στα νερά της πανέμορφης λίμνης της, όπου θα δείτε πελεκάνους, κύκνους και ψαράδες με τις παραδοσιακές πλάβες τους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τζιγεροσαρμάδες και σαρμαδάκια στις ταβέρνες της πόλης.

Η γοητευτική Σητεία

Μακριά από τα πολυσύχναστα λιθόστρωτα σοκάκια των Χανίων, σε αυτή τη γωνιά της ανατολικής Κρήτης σας περιμένουν παρθένες παραλίες, το μοναδικό στην Ευρώπη φοινικόδασος Βάι, αυθεντικές ταβέρνες και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, μια τεράστια έκταση άγριας φύσης διάσπαρτη με πεζοπορικά μονοπάτια και γραφικά χωριά.

Αστυπάλαια, η «πράσινη θεά»

Η Αστυπάλαια, το νησί με το σχήμα πεταλούδας, όπου η Volkswagen έφερε ηλεκτρικά οχήματα και τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της παραλίας που θέλουν να χαλαρώσουν σε απομονωμένους κολπίσκους με διάφανα νερά.

Η απομακρυσμένη Κάρπαθος

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, σπάνια βρίσκεται στα τουριστικά ραντάρ. Η Κάρπαθος φημίζεται για τα γραφικά χωριά που κρατούν τις παραδόσεις και τους απομονωμένους αμμουδερούς όρμους της.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr