Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 13:13

Conde Nast Traveller: Δύο ελληνικοί προορισμοί στις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης (pics)

H Άσσος στην Κεφαλονιά και το Καστράκι στους πρόποδες των Μετεώρων βρέθηκαν στη λίστα του Conde Nast Traveler, σχετικά με τις 26 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες από το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό, εκτός από τις μεγάλες και δημοφιλείς μητροπόλεις της Ευρώπης, όπως η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο, υπάρχουν εξίσου εντυπωσιακές και με αναπάντεχες εμπειρίες για τους επισκέπτες τους μικρότερες πόλεις, που ξεχωρίζουν τόσο για την αρχιτεκτονική, όσο και για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον γύρω τους. 

Ανάμεσα στις 26 ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης, λοιπόν, συναντώνται στην 15η θέση η πανέμορφη και πολύχρωμη Άσσος στην Κεφαλονιά και στην 22η το γραφικό Καστράκι στους πρόποδες του ιερού δάσους των Μετεώρων.

Η Άσσος, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, διαθέτει μόλις 88 μόνιμους κατοίκους και είναι ένα γοητευτικό και γεμάτο λουλούδια χωριό στην Κεφαλονιά, αναφέροντάς την μάλιστα ως έναν από τους πιο επιτακτικούς λόγους για να επισκεφτεί κανείς τα ελληνικά νησιά.

 Getty

Ο μικροσκοπικός οικισμός βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός λόφου, που περιβάλλεται από την εντυπωσιακά γαλάζια νερά του Ιονίου. «Η βοτσαλωτή παραλία του χωριού αλλά και οι νόστιμες, τοπικές προτάσεις στα παραδοσιακά εστιατόρια που πλαισιώνουν τη μαρίνα του στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον», αναφέρει το άρθρο.

Το Καστράκι, το γραφικό χωριό στους πρόποδες των τεράστιων, πέτρινων βράχων των Μετεώρων είναι ο δεύτερος ελληνικός προορισμός που συναντάται στη λίστα, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για μία από τις πιο εντυπωσιακές θέες που αντικρίζει κανείς μόλις ανοίξει το παράθυρο του δωματίου του, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα περίφημα Μετέωρα είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που περιβάλλεται από την γεμάτη με αγριολούλουδα ύπαιθρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 Getty

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε το πολύχρωμο χωριό Guimaraes στην Πορτογαλία, με το Cesky Krumlov στην Τσεχία να ακολουθεί στη δεύτερη και το Lauterbrunnen στην Ελβετία να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα. Το Eguisheim στη Γαλλία βρέθηκε στην τέταρτη θέση και το Bled στη Σλοβενία στην πέμπτη.

Δείτε αναλυτικά την πρώτη δεκάδα:

Γκιμαράες, Πορτογαλία

 Getty

Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία

 Getty

Lauterbrunnen, Ελβετία

 Getty

Εγκισάιμ, Γαλλία

 Getty

Μπλεντ, Σλοβενία

 Getty

Μντίνα, Μάλτα

 Mauro_Repossini

Ρόντα, Ισπανία

 Getty

Ρίμπε, Δανία

 Alamy

Portree, Σκωτία

 Getty

Praiano, Ιταλία

 Getty

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr