Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 06:48

Συνταγή για oreo cheesecake - Χωρίς ψήσιμο (Βίντεο)

Η αλήθεια είναι πως το Cheesecake στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με συνταγές που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Ωστόσο, αυτό το δροσερό γλυκό συνδυάζει δύο γλυκές αμαρτίες σε μία.

Από τη μία έχουμε την απόλυτη γεύση τυριού στην κρέμα ενός γλυκού που έχει γίνει από τα διασημότερα στον κόσμο και από την άλλη, το κλασικό μπισκότο oreo που προσφέρει μια γλυκιά (έχετε προσέξει τις αλμυρές νότες που αφήνει;) αφορμή για δεκάδες συνταγές.

Όταν είδαμε την παρακάτω συνταγή κάτι μέσα μας είπε πως αυτό το γλυκό πρέπει να το δοκιμάσουμε. Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε.

Υλικά:

36 μπισκότα oreo
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
800 γρ τυρί κρέμα
65 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα (240ml)
1 κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη (ή δυο φύλλα μουλιασμένα σε κρύο νερό)

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα μπισκότα από την κρέμα και κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων και θρυμματίζουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή κάποιου γυάλινου μπουκαλιού. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι τριμμένο μπισκότο στην άκρη.

Βάζουμε το υπόλοιπο μπισκότο σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να νοτίσει. Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να διαμορφώσουμε τη βάση.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα από τα μπισκότα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Βάζουμε την ζελατίνη στο γάλα, που είναι χλιαρό – αν χρησιμοποιείτε φύλα, στραγγίζεται πρώτα καλά από το νερό – ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Αφού αρχίσει να κάνει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Γυρίζουμε την κρέμα τυριού, αφού κρυώσει ελαφρά πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνουμε με σπάτουλα. Αφήνουμε λίγο ακόμη να κρυώσει και να σταθεί.

Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο, μέσα από κόσκινο πάνω από την επιφάνεια του γλυκού.

Πηγή: iefimerida