Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 06:50

Πανεύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι - Χωρίς φύλλο και αυγά

Ακολουθεί μια εύκολη, γευστική συνταγή για εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι.

Αγαπημένη λιχουδιά όλων, μικρών και μεγάλων, η τυρόπιτα μπορεί να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα (όπως τις μαροκινές φακές για τις οποίες έχουμε δει συνταγή), να γίνει το τέλειο σνακ, ένα ωραίο οικογενειακό βραδινό ακόμη και ένα από τα κύρια πιάτα ενός brunch (για το οποίο έχουμε ήδη τη συνταγή μια αφράτης, κολασμένης, ισπανικής ομελέτας). Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αυγά.

Υλικά συνταγής για τυρόπιτα στο τηγάνι:

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
φέτα, όση επιθυμείτε
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
200 γραμμ. χλιαρό γάλα

Εκτέλεση συνταγής για τυρόπιτα στο τηγάνι:

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.

Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.

Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.

Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.

Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μάς μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: iefimerida