Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία νέα και παλαιότερα, έχουν ενισχύσει την οικολογική τους συνείδηση, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση των απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας και ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε η “πράσινη” διαμονή.Ακολουθώντας πέντε απλά βήματα θα μπορέσετε να βοηθήσετε τα ξενοδοχεία, που διαμένετε να εφαρμόσουν τις οικολογικές πρακτικές του,…
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 09:10

Το ξενοδοχείο του Τρυποκάρυδου

Όλοι θυμόμαστε τον τρυποκάρυδο - cartoon που ξετρέλαινε μικρούς και μεγάλους με τις αστείες του περιπέτειες Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και το σπίτι του, το Woodpecker Hotel, ένα οικολογικό καταφύγιο στο δημοτικό πάρκο Vasteras της Σουηδίας, χτισμένο στα κλαδιά ενός δέντρου. Ο αρχιτέκτονας Mikael Genberg τοποθέτησε το ξενοδοχείο…
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 15:37

Φθινοπωρινή απόδραση στην Βυτίνα!!!

Σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.033 μέτρα η Βυτίνα αποτελεί το πιο ζωντανό και τουριστικά ανεπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου. Γοητευτική και γραφική με στοιχεία που σου φέρνουν στην μνήμη κάτι από το χθες, η Βυτίνα προσελκύει επισκέπτες και τις 4 εποχές του χρόνου αφού προσφέρει αυτό που θέλει…
Τραγανή και σιροπιασμένη βάση του, αφράτη κι αέρινη η κρέμα του είναι ένα υπέροχο γλυκό με λεπτή γεύση κι άρωμα τριαντάφυλλου που αρέσει πολύ. Η απόλαυση ολοκληρώνεται με κατακόκκινα κεράσια. Υλικά για ένα ταψάκι Δ:26εκ. • 250γρ. φύλλο κανταΐφι • 75 γρ. φιστίκια Αιγίνης • 100γρ. βούτυρο αγελαδινό σε μικρά…
Η Α’ φάση του έργου “Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού” περιλαμβάνει την χαρτογράφηση και την καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας και έχει ήδη ξεκινήσει. Σκοπός αυτής της φάσης είναι να καταγραφούν όλες εκείνες οι πτυχές της ελληνικής γαστρονομίας που προτείνεται να προβάλλει η Ελλάδα στην τουριστική αγορά…