Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 12:25

Α. Ανδρεάδης : Το 2014 θα είναι άλλο ένα έτος ρεκόρ για τον τουρισμό

Ο τουρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος αντιστοιχεί στο περίπου ένα έκτο της οικονομίας, αναμένεται να φθάσει σε επίπεδο-ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα που υπέστη πλήγμα από έξι χρόνια ύφεσης, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

"Οι προβλέψεις εμφανίζουν ότι το 2014 θα είναι άλλο ένα έτος-ρεκόρ", δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Περίπου 18,5 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, σε σχέση με τους 17,9 εκατομμύρια το 2013, αποφέροντας 13 δισ. ευρώ σε έσοδα, δήλωσε. "χεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές, εμφανίζουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια".

Σύμφωνα με τις απαντήσεις του Α. Ανδρεάδη που εστάλησαν μέσω email στο Bloomberg, εάν η Ελλάδα ξεπεράσει το στόχο των 24 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2021, θα προσθέσει άλλες 9 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ ενώ θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας.

Ο τουρισμός το 2012 αντιστοιχούσε στο 16,4% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Travel and Tourism Council. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα εργάζονται στον κλάδο μέχρι το 202, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ. Ο Α. Ανδρεάδης δήλωσε ακόμη ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για τον τουρισμό βασίζονται στις εκτιμήσεις για πολιτική και μακροοικονομική βελτίωση στη χώρα.

"Η πολιτική σταθερότητα εντός της Ελλάδας και η επίτευξη των υπόλοιπων εθνικών μας στόχων, θα εξασφαλίσουν ότι οι στόχοι του 2021 θα επιτευχθούν και θα υπερβληθούν", δήλωσε. Η Ελλάδα θα χρειαστεί επίσης να επενδύσει 3,3 δισ. ευρώ ετησίως, κυρίως σε υποδομές.