Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 09:32

Die Welt σε Γερμανούς : “Βιαστείτε να βρείτε κρεβάτι στην Ελλάδα”

Εντυπωσιακή αύξηση, που αγγίζει το 52% στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2014, καταγράφει η πρόσφατη έρευνα της GfK (Εταιρεία Έρευνας Αγοράς) στη Γερμανία.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές της έρευνας, “Η Ελλάδας γιορτάζει ένα κεραυνοβόλο comeback”, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Ως αποτέλεσμα, η θέση της Ελλάδας βελτιώνεται αισθητά στη λίστα των δημοφιλών προορισμών για τους Γερμανούς πελάτες των τουριστικών γραφείων και η χώρα μας καταλαμβάνει τώρα την τρίτη θέση πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.

Παρόμοιες είναι οι διαπιστώσεις και της εφημερίδας Die Welt. Σε θέμα της για τους δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών, η εφημερίδα σημειώνει ότι “μετά από μείωση της ζήτησης ως συνέπεια των πολιτικών ταραχών του 2012, οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν θετική πορεία σε όλους τους tour operator”.

Προτρέπει ακόμα τους τουρίστες να “βιαστούν για να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα” , αφού η ζήτηση θα είναι πολύ μεγάλη.

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου FTI, Ντίτμαρ Γκουντς: “Αυτή η χρονιά δεν θα είναι χρονιά των κρατήσεων τελευταίας στιγμής (late booking) για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη χώρα που θα "γεμίσει"”.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και φέτος η αύξηση του αριθμού των Γερμανών τουριστών στα νησιά Ρόδο, Κρήτη και Κω, επισημαίνει ο Μάρκους Λόιτνερ, του ομίλου Thomas Cook.

Η έρευνα της GfK καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία. Ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει για κρατήσεις πακέτων διακοπών 4,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Μάλιστα οι online κρατήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11%.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα δαπανήσουν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 7% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη αύξηση (16%) σημειώνεται στα πολυτελή πακέτα διακοπών (3.000 ευρώ και άνω).

Σύμφωνα με πληροφορίες τις Deutsche Welle, η αύξηση για πολυτελή πακέτα διακοπών στην Ελλάδα είναι λίγο μικρότερη από το γενικό ποσοστό.

πηγή: news.gr