Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 13:55

Lufthansa: 1000 τόνοι τριαντάφυλλα εν πτήσει

Η Lufthansa Cargo μεταφέρει εκατομμύρια κόκκινα τριαντάφυλλα σε πλήρως φορτωμένα αεροσκάφη cargo προς την Ευρώπη, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως και να πουληθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Συνολικά η κορυφαία εμπορική αεροπορική εταιρία της Ευρώπης θα μεταφέρει περίπου 1.000 τόνους τριαντάφυλλα από τα θερμότερα κλίματα στην Φρανκφούρτη, ποσότητα ισοδύναμη με 1.000 μικρά αυτοκίνητα.

Η Κένυα, η Κολομβία και το Εκουαδόρ, η πρωτεύουσα του οποίου, το Κίτο, ονομάζεται και «η πόλη της αιώνιας Άνοιξης», είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς τριαντάφυλλων. Η Lufthansa Cargo συνδέει όλες αυτές τις χώρες ανθοκομικής παραγωγής με τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη με πολλαπλές εμπορευματικές πτήσεις την εβδομάδα. Προκειμένου να εξασφαλίσει την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έχουν δρομολογηθεί επιπλέον πτήσεις, πέραν των προγραμματισμένων. Η Lufthansa Cargo έχει δημιουργήσει την ειδική υπηρεσία Fresh/td για τη διακίνηση ευπαθών προϊόντων, όπως είναι τα άνθη ή τα τρόφιμα.  

Το εξελιγμένο σύστημα logistics της αεροπορικής εταιρίας με τα εξειδικευμένα συστήματα ψύξης στους εμπορευματικούς χώρους και παράλληλα η εμπειρία και εξειδίκευση των παραγωγών- καλλιεργητών στις χώρες εξαγωγής διασφαλίζουν ότι τα τριαντάφυλλα θα φτάσουν φρέσκα στον προορισμό τους.
Αμέσως μετά τη συγκομιδή τους τα λουλούδια μεταφέρονται όσο το δυνατό γρηγορότερα από τα φυτώρια στο συσκευαστήριο και από εκεί κατευθείαν στο αεροσκάφος. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι θα έχουν διατηρήσει όλη τους την φρεσκάδα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Από εκεί συντονίζεται η μεταφορά τους στους επόμενους προορισμούς της Ευρώπης.