Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:23

H Lufthansa σημειώνει ρεκόρ ακριβείας πτήσεων το 2013

Το 2013, η Lufthansa σημείωσε τα καλύτερα -στην ιστορία της εταιρείας- ποσοστά ακριβείας όσον αφορά στην τήρηση των δρομολογίων και των αναχωρήσεών της.

Περισσότερο από το 85% του συνόλου των πτήσεων από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, αναχώρησαν εντός περιθωρίου 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Το 15άλεπτο αυτό χρονικό περιθώριο αντιπροσωπεύει το πρότυπο της αεροπορικής βιομηχανίας για τη μέτρηση της ακριβείας των πτήσεων. Παράλληλα, σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην αξιοπιστία των ανταποκρίσεων και τις υπηρεσίες παράδοσης αποσκευών. Το ποσοστό των μετεπιβιβαζόμενων επιβατών που έχασαν την πτήση ανταπόκρισης ή δεν παρέλαβαν τις αποσκευές τους στον προορισμό τους, όπως αυτό ήταν προγραμματισμένο, ξεπέρασε ελάχιστα το 1%. Η ακρίβεια των δρομολογίων και η αξιοπιστία συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι επιβάτες από τη Lufthansa ως διεθνή αεροπορική εταιρεία.

Η θετική αυτή επίδοση επιτεύχθηκε παρά τις κατασκευαστικές εργασίες για ένα δορυφορικό κτίριο στο αεροδρόμιο του Μονάχου- ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της Ευρώπης- και παρά την ιδιαίτερα αυστηρή απαγόρευση νυχτερινών πτήσεων στη Φρανκφούρτη. Οι πτήσεις από το βορειοδυτικό αεροδιάδρομο της Φρανκφούρτης, που εγκαινιάστηκε το 2011, εξακολουθούν να έχουν θετικό αντίκτυπο.

Τα στοιχεία για το 2013 και για τους δύο κόμβους της Lufthansa είναι πολύ θετικά σε διεθνή σύγκριση. Η αεροπορική εταιρεία αναμένει τόσο η Φρανκφούρτη όσο και το Μόναχο να καταλάβουν κορυφαία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών για την περίοδο Ιανουάριος- Νοέμβριος του περασμένου έτους.

Εξίσου ωφελημένοι από την ακρίβεια των πτήσεων ήταν και οι επιβάτες της Germanwings. Τον περσινό Δεκέμβριο, το ποσοστό ακριβείας των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας ξεπέρασε το 90%, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική της θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους