Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 10:44

Πίνεται το νερό εκεί που θα ταξιδέψω;

Ένα ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα είναι ταυτόχρονα μια μαγευτική, αλλά και αγχωτική εμπειρία. Από το τι ρούχα και παπούτσια θα πάρετε μαζί σας, μέχρι το τι γλώσσα μιλάνε οι ντόπιοι και πόσο εύκολη είναι η περιπλάνηση στην πόλη.

Ένα από τα πιο κρίσιμα όμως ζητήματα είναι αυτό του φαγητού και κυρίως του νερού. Είναι πόσιμο το νερό στην συγκεκριμένη πόλη και πόσο κινδυνεύει κάποιος από την κατανάλωση του;

Ο Andy Hayes, ταξιδιωτικός συγγραφέας και ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού περιοδικού αντιμετώπισε αυτά τα ερωτήματα σε πολλά του ταξίδια και δέχθηκε χιλιάδες μηνύματα αναγνωστών του με παρόμοιες ανησυχίες.

Αποφάσισε, λοιπόν, ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τον νερό, για όλες τις χώρες τους κόσμου.

Ο ίδιος και η ομάδα του μελέτησαν στοιχεία από επίσημες πηγές και ταξιδιωτικές αναφορές και δημιούργησαν την ιστοσελίδα canidrinkthewater.org, από την οποία με μια απλή διαδικασία αναζήτησης ο χρήστης μαθαίνει άμεσα τα πάντα για το νερό της περιοχής, που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Για παράδειγμα, για την Ελλάδα, η απάντηση στο ερώτημα “Μπορώ να πιω το νερό;” είναι απόλυτα θετική. Συγκεκριμένα, στο κείμενο που εμφανίζεται για τη χώρα μας, αναφέρεται ότι το νερό είναι πόσιμο και αν και κάποιοι ντόπιοι προτιμούν το εμφιαλωμένο, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε χλώριο, οι τουρίστες είναι απόλυτα ασφαλείς στο να πιουν το νερό της βρύσης.

Ανακαλύψτε αν ο επόμενος προορισμός σας προσφέρει καλής ποιότητας νερό με ένα κλικ εδώ

πηγή: news.gr